"ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ 2014"

Πρόγραμμα - αφίσα της εκδήλωσης

     Την Τετάρτη 28 Μαϊου, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Μητρόπολης στη Λαμία, η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας πραγματοποίησε την εκδήλωση "Βυζαντινές Αναδρομές 2014", υπό τη αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
    Μια εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην επέτειο της  Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: 
"Η Ρωμανία ζει ή ζούμε την 3η Άλωση;" 
 
Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός
      Μετά την ομιλία, η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας, συνοδευόμενη από την παραδοσιακή ορχήστρα της Ιεράς Μητροπόλεως και υπό την διεύθυνση του Δ/ντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Φθ/δος κο Ανδρέα Ιωακείμ, απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια για την Πόλη.

Η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας
         Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Λαμίεων  κος Γεώργιος Κοτρωνιάς, η Πρόεδρος της Ε. Μ. Λ. κα Ελένη Κούντζου και έκλεισε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθ/δος κ. κ. Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γεώργιος Κοτρωνιάς
Η Πρόεδρος της Ε. Μ. Λ. Ελένη Κούντζου















Παρευρέθηκαν επίσης, ο Βουλευτής  Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Βουλευτής και εκλεγμένος Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Ταγματάρχης Γεώργιος Καρπέτας ως εκπρόσωπος του Φρούραρχου Λαμίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της Λαμίας, μέλη της Ένωσης, πολλοί κάτοικοι της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής. 

Η κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Ι. Μ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου