Εκδοση Ημερολογίων



ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Από το 2008 η ΈΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ξεκίνησε την έκδοση ημερολογίων, οι σελίδες των οποίων είναι φορτισμένες συναισθηματικά και ιστορικά. Κάθε χρόνο τα μέλη μας, οι φίλοι μας, οι συμπατριώτες μας και όχι μόνο, παρασύρονται σ’ ένα ταξίδι αναμνήσεων, γεύσεων, εθίμων και παραδόσεων.
Μετά τις δύο επιτυχείς εκδόσεις «2008: Μικρά Ασία- Πανδαισία αισθήσεων» & «2009: Ταξίδι στη μουσική και τα τραγούδια της Μικρασίας», τολμούμε, για το 2010, να αγγίξουμε το ευαίσθητο αλλά και επίκαιρο -σήμερα- θέμα «το παιδικό παιχνίδι». Κάθε ξεριζωμός, στις λιγοστές αποσκευές του, μαζί με τις απώλειες, την οδύνη, τις πικρές του ιστορίες, κουβαλάει την πολιτιστική του κληρονομιά και τις παραδόσεις του σχεδόν αναλλοίωτες.
Μέσα από την ανεξάντλητη πηγή του Μικρασιατικού Πολιτισμού και της παράδοσης, αλλά και με τη βοήθεια και συμπαράσταση του Κέντρου Μικρασιάτικων Σπουδών, επιλέξαμε κάποια παιδικά παιχνίδια εκείνης της εποχής, με στόχο να συμβάλουμε, έστω και ελάχιστα, στην προσπάθεια αναβίωσης και προβολής τους.



Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου